Opvolger Peter Bosz…

Slecht nieuws voor iedereen met ‘een geel-zwert hert’. Peter Bosz stapt per direct over naar Maccabi Tel Aviv.

Bosz en Mo Allach hebben de laatste jaren gewerkt aan een stabiel Vitesse. Onder beide heren is een duidelijke visie en een eigen speelstijl ontstaan. Deze visie en speelstijl is de rode draad die door de hele organisatie loopt.

Maar wat nu? De trainer is ineens weg. Voor de Vitessesupporter is het erg snel gegaan. Voor de buitenwereld leek er geen vuiltje aan de lucht.

Wie moet nu de trainer van Vitesse worden? Moeten we deze klus aan Rob Maas overlaten of zijn er anderen die deze functie kunnen bekleden?

Rob Maas
Laten we beginnen met Rob Maas. De Eindhovenaar heeft afgelopen anderhalf seizoen gefungeerd als assistent van Peter Bosz. Hierdoor weet Maas precies wat er bij Vitesse verwacht wordt. Er zal voor de buitenwacht dan waarschijnlijk ook weinig veranderen.

Verder komt hij goed over in interviews. Maas kan prima met de pers omgaan en komt over als een rustige en realistische man. Wat mij betreft kan Vitesse hem best een kans geven als hoofdtrainer.

Ron Jans
De huidige trainer van PEC Zwolle beschikt over een aflopend contract. De club en Ron Jans gaan binnenkort in gesprek om het over zijn toekomst te hebben. Wanneer beide partijen er nou niet met elkaar uitkomen, lijkt Jans mij een prima vervanger van Peter Bosz.

Bij de Zwollenaren heeft Jans bewezen dat hij een goede trainer is. Met de club won hij de KNVB-beker en de Johan Cruijffschaal. Qua speelstijl past de Zwollenaar ook prima bij Vitesse. Met PEC heeft Jans afgelopen jaren veel sympathie weten te verdienen voor de club. Zou Vitesse een nieuwe uitdaging zijn voor Ron Jans?

Gertjan Verbeek
Bij Verbeek en Vitesse moet ik meteen denken aan de confrontatie van Gertjan Verbeek met Jan Arie van der Heijden. De Deventenaar sprak de verdediger van Vitesse aan op de mentaliteit binnen het team. Verbeek stelde dat de selectie prima kon voetballen maar dat er te weinig passie en bezieling was binnen de groep. Volgens Verbeek maakt iedereen fouten maar daar moet je elkaar wel op aanspreken. Dat gebeurde volgens hem te weinig.

Als het gaat om mentaliteit lijkt Verbeek mij een hele goede trainer. Naar aanleiding van diezelfde confrontatie stel ik mij voor dat zijn handen jeuken om met die ploeg aan de gang te gaan. Wie weet denkt hij daar nu nog zo over?

Clarence Seedorf                                                                
Niet zo lang geleden gaf Clarence Seedorf aan weer als trainer aan de slag te willen. De oud speler van onder andere Ajax, Real Madrid en AC Milan, gaf aan dat hij openstaat voor een club in de Eredivisie. Wellicht staat hij open voor de functie van hoofdtrainer bij Vitesse. Het kan een leuk opstapje zijn voor een mooie trainerscarrière.

Theo Janssen
Op korte termijn is Theo Janssen, kind van de club, natuurlijk geen optie. Maar de geboren Arnhemmer heeft laten weten open te staan om ooit hoofdtrainer te worden. Hoe mooi zou het zijn om Theo als hoofdtrainer van Vitesse te zien?!

Verder beschikken Jürgen Streppel (Willem II), John Stegeman (Heracles Almelo) en Erwin van der Looi (FC Groningen) over een aflopend contract. Wie weet zit hier de nieuwe trainer van Vitesse tussen? De tijd zal het leren…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s