Hoe om te gaan met boegbeeld van de club?

SnoV3QMk
Bron: Guram Kashia fanpage/@kashia37fan

Zoals ik vorige week al zei, ben ik erg tevreden met de aanstelling van Rob Maas als hoofdtrainer van Vitesse. Qua tactiek maak ik me dan ook helemaal geen zorgen. Maar afgelopen zaterdag heeft Maas een enorme flater geslagen.

Aanvoerder Guram Kashia staat sinds zijn blessure niet meer in de basis. Op zich heb ik daar weinig over te zeggen. Ik zie hem liever in het veld staan maar ik kan niet ontkennen dat de huidige verdediging het aardig doet.

Als het aan mij ligt staan Arnold Kruiswijk en Guram Kashia in het centrum maar ik heb het, gelukkig, niet voor het zeggen.

Er moet iemand op de bank zitten. Een clubicoon als de Georgiër liever niet, blijkt ook uit de reacties van de supporters.

Iemand niet opstellen is één ding. Een publiekslieveling niet opstellen, liever niet. Maar als je Guram in de 89e minuut wisselt zodat hij nog even wat tijd kan rekken, heb je niet helemaal door hoe het in elkaar zit volgens mij. Daar gebruik je andere spelers voor en zelfs dan vind ik het al een klein beetje neerbuigend. Maar zo ga je niet om met iemand die zoveel voor de club betekent en zo geliefd is bij de supporters!

Maas loopt hier toch al een tijdje rond. Hij zou moeten weten wat Guram voor de supporters betekent. De Georgiër hoeft in principe niets te doen en de hele Zuid-tribune scandeert zijn naam al. Maar waarom dan toch deze domme zet? Zou het onervarenheid zijn of zou het hem gewoon niets interesseren?

In oktober leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Onze captain tekent tot 2020 bij en zal daarna nog langer bij de club actief blijven. Dit komt nu misschien in gevaar. Als Guram ontevreden is en blijft, zal hij wellicht alsnog kiezen voor een avontuur bij een andere club. Dat zou ontzettend jammer zijn! Ik ben dan ook benieuwd wat er de aankomende tijd gebeurt…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s