Valse start Rob Maas

Ik kan niet anders zeggen dan dat Rob Maas me tot nu toe tegenvalt. Waar ik eerder nog beweerde dat Vitesse de juiste beslissing heeft genomen, neemt het opportunisme nu de overhand.

Het is natuurlijk nog veel te vroeg om een sluitend oordeel over de capaciteiten van Maas te geven. Maar hij heeft tot nu toe al aardig veel steken laten vallen.

Zoals in mijn eerdere column te lezen is, dacht ik dat er weinig zou veranderen bij Vitesse. In tactisch opzicht is dat nog wel redelijk het geval, maar voor de camera is Maas een tegenpool van Peter Bosz.

Waar Bosz niet snel tevreden en soms iets te perfectionistisch was, is Rob Maas wel erg positief. Hoe slecht de Arnhemmers ook gespeeld hebben, de trainer ziet altijd wel wat goede dingen of zoekt de oorzaken van puntverlies bij een verdedigend ingestelde tegenstander.

hendrie-kruzen-peter-bosz-rob-maas(vitesse)(31-05-2015)
Van links naar rechts: Hendrie Krüzen, Peter Bosz en Rob Maas. Bron: Soccernews.nl.

Zijn wisselbeleid laat ook te wensen over. Als je de ploeg bent die moet winnen en je hebt naderhand nog een optie om te wisselen, staat dat nogal gek. Vooral als een van je spelers, die elke positie in de voorhoede al heeft bezet, als een natte krant speelt.

De situatie rondom Guram Kashia snap ik best. We hebben drie goede centrumverdedigers en er kunnen er inderdaad maar twee spelen. Maar misschien moet Maas verder kijken dan zijn neus lang is. Verdedigend doen ze alle drie inderdaad niet voor elkaar onder, wat geeft Guram dan dat extraatje waardoor hij zo geliefd is?

Hij is een leider, een winnaar! Het lijkt erop dat er achterin nu amper gecommuniceerd wordt. Niemand scheldt een ander verrot als hij zijn man laat lopen. Zulke dingen moeten af en toe gebeuren. Er moet iemand zijn die de boel op scherp zet, daar ontbreek het nu aan!

Om in de stijl van Rob Maas af te sluiten, ik heb gister ook goede dingen gezien! Naar mijn tevredenheid heeft Kosuke Ota eindelijk door hoe je goed linksback moet spelen; opkomen zonder bal. Dit mag hij nog veel vaker doen want een man passeren gaat hem niet zo best af. Of deze ontwikkeling mede mogelijk is gemaakt door Maas? Laten we het hopen!

kosuke-ota-vitesse1
Bron: Vitesse Inside.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s